Welcome to SP!  -
Areas & RangesMountains & RocksRoutesImagesArticlesTrip ReportsGearOtherPeoplePlans & PartnersWhat's NewForum

Report Bugs Here

Suggestions and comments about SummitPost's features, policies, and procedures. Post bugs here.
 

Re: Report Bugs Here

Postby Montana Matt » Thu Jan 26, 2012 1:27 am

Bill Reed wrote:Got it Matt, thanks. Just one more little bit of weirdness encountered.

Put in a review then went back to add the primary image. After I clicked on Submit I wound up here: http://www.summitpost.org/view_object.p ... irm_post=7

The image I added was #8086, notice the image that popped up is #8085.

OK Bill, should be fixed now. Thanks again for finding all of these!
User Avatar
Montana Matt
Site Admin
 
Posts: 1150
Joined: Sun Apr 11, 2004 10:06 pm
Location: Ashland, Oregon, United States
Thanked: 347 times in 187 posts

Re: Report Bugs Here

Postby lcarreau » Thu Jan 26, 2012 1:42 am

Geez - all this talk about COOKIES has me hungry ... :D

Image
User Avatar
lcarreau

 
Posts: 4056
Joined: Thu Sep 06, 2007 10:27 pm
Location: Court of the Crimson King, Arizona, United States
Thanked: 922 times in 693 posts

Re: Report Bugs Here

Postby desainme » Thu Apr 19, 2012 2:15 pm

member louisvitton from Bulgaria? This appeared in the MVS thread about y'all fall and all of a sudden i was looking at suitcases
User Avatar
desainme

 
Posts: 6241
Joined: Thu Sep 19, 2002 6:02 pm
Location: Oxford Cornland, Ohio, United States
Thanked: 68 times in 54 posts

Re: Report Bugs Here

Postby hgrapid » Mon Apr 30, 2012 1:11 am

Hmm, my computer is running normal, but recently, photos take a long time to load. Now I can't load at all.

After a long time, I get this error message:
insert_image_dimensions() failed: DB Error: no database selected
User Avatar
hgrapid

 
Posts: 2681
Joined: Sun Feb 09, 2003 11:34 am
Location: Reno, Nevada, United States
Thanked: 1 time in 1 post

Re: Report Bugs Here

Postby MarkDidier » Mon Apr 30, 2012 1:46 am

hgrapid wrote:Hmm, my computer is running normal, but recently, photos take a long time to load. Now I can't load at all.


Yeah, things have been noticeably slower the past few days. Maybe it isn't just my computer...
User Avatar
MarkDidier

 
Posts: 347
Joined: Tue Jul 01, 2008 2:24 am
Location: Fort Wayne, Indiana, United States
Thanked: 48 times in 36 posts

Re: Report Bugs Here

Postby Josh Lewis » Mon Apr 30, 2012 2:14 am

MarkDidier wrote:Yeah, things have been noticeably slower the past few days. Maybe it isn't just my computer...


Alright, I waited long enough. So in 12-52 hours I'll launch "Operation Clean Up SummitPost" which is an article explaining somethings we can do to help with the speed situation. It probably won't fix the entire problem, but I'm a firm believer in doing what we can to help fix this. Coming soon...

Edit: My internet was down yesterday and today we had to have the repair guy come in and fix some stuff on the internet deal which is the main reason for the delay. Hope to have it posted by tonight. 8)
User Avatar
Josh Lewis

 
Posts: 2345
Joined: Thu Jan 06, 2011 11:12 pm
Location: Lynnwood, Washington, The Cloudiest Place on Earth, United States
Thanked: 506 times in 334 posts

Re: Report Bugs Here

Postby PAROFES » Wed May 02, 2012 1:15 pm

Wow..now I noticed the speed drop of SP, I wasn't on since april 29.
It is dead slow...it took me 20 minutes to delete three photo pages. I got the impression months ago that issue was solved, it seems not.
:/
User Avatar
PAROFES

 
Posts: 230
Joined: Wed Oct 01, 2008 5:06 pm
Location: Sao Paulo, SP, Brazil
Thanked: 180 times in 49 posts

Re: Report Bugs Here

Postby rgg » Wed May 02, 2012 2:59 pm

Downloading stuff isn't a problem at this end, but editing, deleting and posting are all very slow. For the record, I'm talking about the main site, not the forum.
User Avatar
rgg

 
Posts: 437
Joined: Sat Oct 02, 2010 7:15 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Thanked: 98 times in 78 posts

Re: Report Bugs Here

Postby rgg » Wed May 02, 2012 3:54 pm

Just wondering ... does anybody know what locking strategy Summitpost is using? From the behavioral characteristics, I believe that the performance problems are caused by locks. One possible cause for having too many locks would be the use of 'pessimistic locking', especially if the database doesn't automatically release locks that are held for too long. If this is the case, changing to 'optimistic locking' could solve a lot of the performance problems.

In short, a process having a lock can cause another process to wait, and so you do not want a process to have any kind of lock on any object in the database while waiting for user input. On the other hand, a process can have locks during the insert, update or delete, as long as the first lock is acquired only after the submit button is pressed, and all locks are released as soon as possible - which, for most processes, means that no lock is held longer than a fraction of a second.

Introduction to Concurrency Control gives a good explanation of the two locking strategies.

Mind you, it may sound like a simple change, switching from pessimistic to optimistic locking, but it can be a whole lot of work. It's not just a switch you can flip: the programming code has to be changed. But the main performance issue seems to be the process of posting pictures, so changing only part of the program might suffice.

Then again, I might be on the wrong track here, and locking issues might not be the cause of the performance issues after all ...
User Avatar
rgg

 
Posts: 437
Joined: Sat Oct 02, 2010 7:15 pm
Location: Amsterdam, Netherlands
Thanked: 98 times in 78 posts

Re: Report Bugs Here

Postby Josh Lewis » Wed May 02, 2012 5:47 pm

Chaberton, the same thing happened for me too. :?

Yesterday when I got a private message I was left wondering "what happened to the notification system".
User Avatar
Josh Lewis

 
Posts: 2345
Joined: Thu Jan 06, 2011 11:12 pm
Location: Lynnwood, Washington, The Cloudiest Place on Earth, United States
Thanked: 506 times in 334 posts

Re: Report Bugs Here

Postby PAROFES » Wed May 02, 2012 6:11 pm

Me too!
User Avatar
PAROFES

 
Posts: 230
Joined: Wed Oct 01, 2008 5:06 pm
Location: Sao Paulo, SP, Brazil
Thanked: 180 times in 49 posts

Re: Report Bugs Here

Postby PAROFES » Thu May 03, 2012 2:37 pm

Things are way much better today.
Whoever fixed it, thanks!
User Avatar
PAROFES

 
Posts: 230
Joined: Wed Oct 01, 2008 5:06 pm
Location: Sao Paulo, SP, Brazil
Thanked: 180 times in 49 posts

Re: Report Bugs Here

Postby PAROFES » Wed Jun 13, 2012 8:50 pm

Well, I am very sorry to report this again, but the site went down for a few minutes half an hour ago, and after it came back on, I can't upload photos.

I keep getting the message: "insert_image_dimensions() failed: DB Error: no database selected"
Also, the site became very, very slow again. I just tested my internet conections, any other website opens normaly.

Does anybody knows what is the problem? Am I the only one experiencing these problems?
User Avatar
PAROFES

 
Posts: 230
Joined: Wed Oct 01, 2008 5:06 pm
Location: Sao Paulo, SP, Brazil
Thanked: 180 times in 49 posts

PreviousNext

Return to Site Feedback

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests

© 2006-2013 SummitPost.org. All Rights Reserved.