Babatúra nyáron a Sütei borvízhez

Babatúra nyáron a Sütei borvízhez

Page Type: Trip Report
Lat/Lon: 45.97812°N / 25.87692°E
Date Climbed/Hiked: Jul 22, 2012
Activities: Hiking
Season: Summer

Babatúra a Sütei borvízforráshoz

27-en indultunk Bodok központjából a közkedvelt és immár sokak által ismert Sütei borvíz felé. 11 gyerek volt velünk amelyből az indulásnál hárman egy év alattiak. Vagyis 2-, 4- és 10 hónaposak. A 2 hónapos kisbaba szülei a félúton visszafordultak, aggódtak a későbbi nagy meleg miatt, azonban a 4 hónapos Alex nagyon jól bírta az egész napot.
Kényelmes úton haladtunk végig a borvízig, odaérkezéskor lepakoltunk és máris falatozni kellett. Az apukák előkészítették a tűzre valót és amíg az anyukák és a gyerekek befejezték a tízórait, arra már ropogott is a tűz. Finomabbnál-finomabb falatok készültek, ahogyan már lassan szokásossá válik a kirándulásokon.
Evés után mindenki kipróbálta a hintát és lipinkát, borvízet kóstoltunk és aztán jöhetett a vizes medence. Ahogyan várható volt, a legnagyobb élményt a fürdőzés nyújtotta. Órák hosszan lehetett jókat pancsolni a vízben, a gyerekek maximálisan ki is használták, de a felnőttek is belemerészkedtek. A szülőknek csak térdig ért a víz, de a gyerekek úszkálhattak benne.
A fürdőzés után a feleségem Melinda egy kis kincskereső játékot szervezett egy erdős terepen. A gyerekek izgalmasan szedték össze kincseiket és aki két hasonlót talált jöhetett a cserebere. Mindezekután elkészült a kötelező csoportkép és indultunk hazafelé. Eleinte kellemes volt az erdőben gyalogolni, de az utolsó 2 km-t a kánikulában kellett lesétáljuk, ami eléggé megviselt mindenkit, főleg a kicsiket.
Köszönettel tartozunk mindenkinek akik részt vettek a kiránduláson és főleg a gyerekeknek, akik színt visznek egy ilyen társaságba.

Fotók
https://plus.google.com/photos/112544953451155512139/albums/5768223630529574465?hl=en
Comments

No comments posted yet.