Dinaric Alps Comments

Viewing: 1-20 of 80
Vid Pogachnik

Vid Pogachnik - Jan 22, 2006 5:27 am - Voted 10/10

Untitled Comment

Oh, my dear Gordan! That's great!

I haven't succeeded to read the page entirely - must take time and enjoy it - but what I see now deserves a 4-star grade, just as an incentive to the highest possible grade which the new SummitPost will allow. I'll be happy to collaborate on this page with a team, which is among best on SP.

Thanks once again for a great, encyclopedic overview!

Dinaric-ZG

Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 4:42 am - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks Vid!



First I had problems with concept and structuring, then with HTMLs them with my modem, then I am moving into a new appartement, and after all this to be prepared for some corrections and continuous work on the page. I hope it was all worth the effort!



Gord

Dinaric-ZG

Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 4:44 am - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks alot!



Gord

Gangolf Haub

Gangolf Haub - Jan 22, 2006 7:25 am - Voted 10/10

Untitled Comment

4 stars for the effort, Gordan! You have some html-glitches though:

  • interactive map: get rid of the returns and the blank space below the picture will vanish

  • table of contents: I'm sure you know that it doesn't work. You tried to include anchors in the section caption which doesn't work. Actually SP creates anchors for each section automatically. All you have to do is look them up with "view source code" in your browser.

  • example: <a href=/show/mountain_link.pl/mountain_id/6373#Dinaric+Alps+Overview>Dinaric Alps Overview</a> does this automatically:

    Dinaric Alps Overview



    You can skip "show/mountain_link.pl/mountain_id/6373" when you are on the page itself - I had to insert it since here we are on the votes page.



  • Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 4:48 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Thank you very much for your vote and also for your very welcomed help with HTMLs! I really appreciate it!



    Gord



    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 4:56 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Thank you very much!

    Gord

    rokaj

    rokaj - Jan 22, 2006 4:05 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Great book. Thanks LP ROK

    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 5:10 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Thank you too, for your vote!

    Gord

    Bor

    Bor - Jan 22, 2006 4:24 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    This is a real masterpiece! great!



    Cheers!

    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 5:08 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Thank you very much for positive opinion and your vote, too!!



    Gord

    wuedesau

    wuedesau - Jan 22, 2006 4:52 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Wow, this is impressive. It will take me some time to get through.

    Thanks for posting! Cheers, Klaus

    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 23, 2006 5:06 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Thank you for your positive opinion. It will take me more time too, to complete the page! :-)



    Gord

    vvujisic

    vvujisic - Jan 22, 2006 6:19 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Great effort and great job, Gordan! Tons of work, very sistematic! Congratulations!!! Now, you can publish the book! hehehe...

    vvujisic

    vvujisic - Jan 29, 2006 1:23 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    You forgoten to put Serbia and Montenegro in the location of Dinaric Alps, belowe the main title on the page. That's very important and needed information! The highest massifs of Dinaric Alps are placed in Montenegro - Serbia and Montenegro (and in Albania).

    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Jan 30, 2006 7:31 am - Hasn't voted

    Untitled Comment

    Pozdrav Vlado!



    Malo (puno) sam u velikoj guzvi i moj PC jos nije raspakiran. Samo da na brzinu odgovorim da nisam zaboravio staviti imena svih drzava na vrhu stranice, nego izgleda da taj okvir podrzava samo tri drzave. Ja sam pored tri navedene oznacio i Sloveniju i SCG pa i Italiju, medjutim on nece prihvatiti posljednje po abecedi, a preostale slaze pocevsi od A. Ili postoji kakav drugi sistem da ubacim sve drzave, ako ne, bavio sam se mislju da ostavim samo Europa?



    Inace sam, pored Interaktivne, na drugom PC-u poceo stvarati jednu kartu koja bi bila u Overview Section a radilo bi se o naj-masivima/planinama u Dinarskom gorju. Tako bih mogao staviti i one vaznije kojih nema na SP-u, a ta bi karta bila neovisna od geomorfoloskih kriterija regionalnog pregleda i kao i ostatak stranice ona ne bi asocirala na stvaranje nikakvih grupa u SP-u.



    Poceo sam to raditi i kao sto sam ocekivao imam problema s "vaganjem" znacaja planina. covjek krene i stalno se pita gdje se zaustaviti. U jednoj varijanti uzeo sam 25 takvih lokacija a karta mi je vec preispunjena, pogotovo oko Sarajeva i Mostara. Onda, imas planine u BiH ili SCG koje kao takve mozes ostaviti, ali u Gorskom kotaru i Notranjskoj nema takvih klasicnih planina su to obicno poznati i znacajni vrhovi (Risnjak,, ili Sneznik) koji se izdizu iz istog neimenovanog kraskog platoa...Mucka od kriterija...sve i sva.... Rekoh ti da je to vise umjetnicki no tehnicki posao!



    Ako se slazes za izradu takve jedne karte, ajmo probati varijantu da ti meni nabrojis koje bi ti planine is SCG (i ostatka Dinarskoga, sto znas) stavio na takvu kartu, kao najvaznije srpske, crnogorske, itd...

    Ali pazi na ogranicene prostore karte!



    Pozdrav!



    ps. nije me bilo par dana na mrezi, reci mi gdje je preko vikenda nestala ona sva nasa prethodna prepiska?

    vvujisic

    vvujisic - Jan 31, 2006 2:41 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Pozdrav i tebi, Gordane!



    Sta da ti kazem... Ja bi u odredjivanju lokacije (posto SP prihvata samo tri drzave) stavio Hrvatsku, Bosnu&Hercegovinu i Srbiju&Crnu Goru. Te tri drzave, u kojima su i najbitniji masivi Dinarida. U Sloveniji su to manje planine a u Albaniji preostali deo Prokletija (Bjeshket e Namuna) ili ti sire receno Albanskih Alpa. U HR, BIH i SCG se nalazi najvise masiva Dinarida te bi njima dao prednost a ostale 2 zemlje bi ostavio sa pasivne sto se tice Location u Edit-u. Ipak, da to ne bi nekoga zbunilo ili ucinilo nezadovoljnim, na samom vrhu stranice bi odmah naveo imena zemalja kroz koje se proteze sistem (lanac) Dinarida. Toliko o lokaciji.



    Sto se mape tice..., bilo bi najbolje kada bi mogao uglaviti jednu dzinovsku auto kartu, hahaha... Najbolje resenje! Pa nek onda ljudi setaju misem levo-desno, gore-dole i uzivaju u istrazivanjima, hehe... Na mapi od samo 650 pixela moguce je izdvojiti najbitnije masive Dinarida. U HR svakako Velebit, Dinaru i Biokovo (i jos neku poput Mosora, Svilaje, Bjelasnice, itd...), u BIH je situacija malo zeznuta, ima ogromno planinskih masiva, sto vecih, to manjih. Neke su planine manje po masivu ali zato i vece, kao i obnuto. Koji kriterijum odabrati? Cela je BIH u planinama. Mozes staviti npr. Grmec (1480 m), Osjecenicu (1795 m), Klekovacu (1961 m), Bjelasnicu, Jahorinu, Igman, Romaniju, Leliju, Zelengoru, Prenj, Velez, Cvrsnicu, Vran (2074 m), Cincar (2005 m), Maglic,... Sto se SCG tice ja bi u Srbiji stavio Zlatibor, Taru, Zlatar i Goliju (moze i Cemerno, Radocelo i Javor, posto u Srbiji imas mesta na karti koliko hoces), dok bi u CG stavio one najvaznije masive - Durmitor, Prokletije, Sinjajevina, Bjelasica, Komovi, Kucke Planine, Moracke Planine, Hajlu (2403 m), Bioc, Volujak, Ljubisnja, Maganik, Golija (1942 m), Vojnik (1997 m), Orjen, Lovcen,...



    Ako ti je ova 650 pixelna mapa mala, mozes uraditi malo vecu mapu npr. 650X900 ili 600X800, po principu pravljenja pano panorama kao sto ih radi Gangolf na svojim stranicama. A mozda ce ionako svi ti nabrojani planinski masivi i moci stati na tu 650 pixelnu mapu. Mozes onaj zuti znak malo smanjiti i u legendu upisati "Main massif's of Dinaric Alps" ili nesto tome slicno.



    To je to, otprilike...



    One nase prepiske...? Izbrisao sam ih jer imam na to pravo kao autor topica. Smatram da smo jedan drugome sve bitno rekli i nema potrebe da se i drugi smaraju nasim prepiskama, kroz koje smo i ponavljali neka nasa misljenja i stavove. Najvaznije je da je sve receno a ti sada uradi onako kako mislis da je najprakticnije, najoptimalnije i najpametnije.



    Pozdrav,

    Vlado

    vvujisic

    vvujisic - Feb 10, 2006 12:04 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Cao Gordane,



    Ovako je vec mnogo bolje i jasnije, i u Location na vrhu stranice sto sam ti i predlozio oko drzava koje pripadaju Dinaric Alps sistemu, kao i u glavnoj interaktivnoj mapi. Samo mala sugestija, posto sam video da negde na HR obali ima ucrtan neki neaktivni trouglic nekog masiva koji jos nije link jer nema svoju stranicu na SP, tako mozes i na teritoriju Srbije staviti te male neaktivne trouglice za Zlatar, Cemerno, Radocelo, Javor,... Tamo ima mesta na pretek pa se nece gurati, hehe...



    Pozdrav i srecan rad,

    Vlado



    P.S. Nisam proveravao da li si u tabeli za visoke planine Crne Gore ubacio Moracke Planice i Sinjajevinu, cini mi se da Sinjajevine prosli put nije bilo. Ubaci i nju.

    vvujisic

    vvujisic - Feb 10, 2006 12:33 pm - Voted 10/10

    Untitled Comment

    Zaboravih ti pored gore pomenutih planina Srbije reci i za Goliju 1833 m.

    Dinaric-ZG

    Dinaric-ZG - Feb 13, 2006 11:52 am - Hasn't voted

    Re: Untitled Comment

    Pozdrav Vlado!

    U pravu si za neaktivni trokutic. To mi je ostalo uz Dinaru. Kako sam sa Sašom dogovorio da on na stranici vrha Dinare aktivira sve relevantne linkove, tako da ona služi kao poveznica i za ostale dijelove Dinare (uz manji uvod sto je masiv, što je grupa oko vrha Dinare a sto je Dinara (Sinjal) vrh), tako mi je promaklo skinuti taj trokutic. Kako je interaktivna karta nesto slozeniji proces cekam da je obnovim ukoliko dodje neka nova planina na SP ili sto je jos vaznije - da se malo stabiliziram oko preseljenja. Naime, radi se o tome da ja po sitno tijekom dana pomalo "krpam" stranicu na "posuðenoj" internet lokaciji jer sam jos u poslovima sa preseljenjem. Cekam da tvrtka koja provodi kablovsku dodje i spoji me, kako bih vjerojatno s tv-om preko njih i koristio internet. No kako sam preselio u Zapresic tamo ta tvrtka provodi nekakav projekt elektronski grad, sve povezujuci i naprosto jos nisu stigli spojiti moj prikljucak.

    Dakle po "ciganski" (nomadski :-)) do daljnjeg :-). Ti nestrpljiv a ja shizim, hehe, jer ne stignem do kraja uobliciti tu stranicu. A imam i pripremljenu kartu najpoznatijih, najvecih i najvaznijih masiva i planina neovisno o tome da li postoje ili ne na SP-u. Jednakokao i dovrstiti kratke uvodne opise svih drugih podrucja i u tekstu ubaciti linkove na glavne SP stranice.

    Jednako tako si u pravu i sto se tice tablice i strukturalne karte. Sve je u planu samo sam "full do glave", bas doslovno do glave u kutijama, farbama i lakovima, svrdlima i busilicama.

    A sad jos i novi SP, koji treba prouciti, sto ce jos vremena oduzeti!
    Vidim da su i Dinarsko gorje i Prokletije kao i jos neka podrucja (masive) stavili pod planine/vrhovi iako misli da zasluzuju da su pod areas/ranges. Jos i tu treba izbrusiti.

    LP, rekli bi Slovenci.

    Gordan

    vvujisic

    vvujisic - Feb 13, 2006 1:00 pm - Voted 10/10

    Re: Untitled Comment

    Ma nema frke, Gordane! Samo opusteno... Najvaznije da se lepo do kraja preselis i adaptiras na svoj novi dom. Planine su tu, one ce zadnje pobeci, hehehe... Ja inace obozavam da farbam, prosle godine sam sam ofarbao metalnu ogradu od svoje terase, dobro je ispalo, mogu i u molere ako bude kriza sa ekonomistima, hahaha...

    Puno pozdrava i uzivaj,
    Vlado

    Viewing: 1-20 of 80
    Return to 'Dinaric Alps' main page