Via normal per Verdet

Page Type Page Type: Route
Location Lat/Lon: 42.24165°N / 1.70545°E
Additional Information Route Type: Hike
Additional Information Time Required: Half a day
Additional Information Difficulty: F+
Sign the Climber's Log

Essential Gear


Material normal per a una excursió d'alta muntanya. A l'hivern utils els gampons i piolet. Per als poc experimentats pot ser d'utilitat algun cordino de 30m.

Approach


Des de la carretera de Saldes agafar desviament cap al mirador de Gresolet.

Route Description


0.00 h. Mirador de Gresolet, 1.600 m. Petit aparcament situat al costat de la recent asfaltada ctra. que puja des de Saldes, població situada a 5 km d'aquí. Bona panoràmica de la vall de Gresolet. És un aparcament sovint ple, pels excursionistes i escaladors que fan les seves activitats pel massís del Pedraforca. Agafeu el camí -indicat- que puja pel bosc fins al proper refugi.

0.15 h. Refugi Lluís Estasen, 1.640 m. Situat a la Jaça dels Prats, al peu del Pedraforca. Per continuar cap al Pedraforca, agafeu cap al SO, un sender molt ample i indicat, quasi horitzontal, que flanqueja la paret N de la muntanya per un frondós bosc de pi negre. Als pocs metres, deixeu un viarany a l'esq. i passeu un primer barranc, sovint sec a l'estiu, conegut com Sot del Diable.

0.40 h. Després d'un segon barranc, el camí puja per travessar un tercer i més tard passa per dos més. Heu travessat la canal de la Graella. Hi ha algun senyal de color vermell.

1.00 h Esperó rocós, 1.855 m. El sender arriba en cinc minuts a les parets de la muntanya. Més tard fa un revolt cap a l'esq. fa unes giragonses per a tornar a passar l'esperó, per sobre de les parets. El camí continua cap al NO amb un bonic pas per una cornisa per sobre la Baga del Gresolet i per la balma de les Orenetes. Pot ser útil en cas d'aixopluc d'emergència.

1.15 h. Travesseu un rierol i trobeu una font.Cal que pugeu cap a l'est per uns pendents herbosos fins a un collet.

1.25 h. Collet, 1.955 m. Enmig d'arbusts, herbes i pins petits. Pugeu pel mig del bosc cap al S, flanquejant la vall, en direcció al Coll del Verdet. La canal del Verdet és tota propera i de pendent pronunciada.
2.15 h. Coll del Verdet, 2.240 m. Situada a l'aresta NO de la muntanya del Pedraforca, entre el Pic Occidental i el Cap del Verdet. Límit superior del bosc. S'obre la visió sobre el torrent de Rubinat, que cau sobre la població de Gósol. Seguiu el llom de la muntanya fins a la base de la paret. Trobeu algun senyal de pintura de color groc. Grimpeu per una canaleta fins a la carena. Algun pas requereix una mica d'atenció, sobretot per la inestabilitat de les pedres.

2.30 h. A partir d'un gran corredor que es despenja de la cresta, haureu de continuar l'ascensió sempre ajudant-vos amb les mans. Cal anar en compte i superar el vertigen. Els passos es passen sense problemes.
Als 2.430 m arribeu a un primer avantcim. Més tard cal baixar a una bretxa, continuar una mica pel cantó dr. i tornar a remuntar la segona cúpula -Pic Occidental, 2.476 m-. Baixar a una última bretxa i acabar l'ascensió al pic culminant del Pedraforca, al Pollegó Superior, 2.497 m.

3.25 h. Pedraforca, 2.497 m. Suprema visió panoràmica, d'on es pot contemplar mig país. Al N la propera Serra de Cadí-Moixeró i els Pics de la Cerdanya i el Ripollès; a l'est, les serres de Catllaràs, Caballera, Taga i el Pirineu de Camprodon; al S, els Rasos de Peguera, la Serra d'Ensija, el Bages, i al fons de tot la muntanya de Montserrat; i a l'O, les serres del Port del Comte, Boumort, el Montsec etc.

més informació a: madteam.net -> PedraforcaMiscellaneous Info


If you have information about this route that doesn't pertain to any of the other sections, please add it here.
Parents 

Parents

Parents refers to a larger category under which an object falls. For example, theAconcagua mountain page has the 'Aconcagua Group' and the 'Seven Summits' asparents and is a parent itself to many routes, photos, and Trip Reports.