Viewing: 21-36 of 36
12
vvujisic

vvujisic - Dec 14, 2005 12:16 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks very much, tlogan!

Welcome to visit Prokletije!

Best regards,

Vlado

vvujisic

vvujisic - Dec 14, 2005 12:18 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks very much, Johan!

Welcome to visit Prokletije!

Best regards,

Vlado

kamil

kamil - Dec 14, 2005 1:33 pm - Voted 10/10

Untitled Comment

Opet lepa stranica, Vlado :)

Great stuff, you've covered this important mountain now. Shame I couldn't climb it last summer, had to go home right after getting to Maja Jezerce, but my 2 Czech mates had more time and climbed Rosni vrh and Kolacit. Gotta get them to register here and describe the Albanian way to the top...

pozdrav!

vvujisic

vvujisic - Dec 14, 2005 3:25 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks very much, Kamil!

Pozdrav,

Vlado

vvujisic

vvujisic - Dec 14, 2005 3:14 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks very much!

vvujisic

vvujisic - Dec 15, 2005 12:37 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Thanks very much, Dow!

Welcome to visit Prokletije!

Best regards,

Vlado

Vid Pogachnik

Vid Pogachnik - Dec 17, 2005 5:27 am - Voted 10/10

Untitled Comment

Another perfect page of a very beautiful area. I know you love Durmitor, Vlado, but can Prokletije be compared with it by beauty? How do you see this comparaison?

vvujisic

vvujisic - Dec 17, 2005 8:38 am - Hasn't voted

Untitled Comment

It's eternal question, hehehe... What's more pretier, Durmitor or Prokletije?



Visually, Prokletije are more impressive with it's contrast and sharp peaks, but Durmitor is more complete mountain range, with more lakes, "tibetian" vast plateaus, caves, and of course, river canyons as Tara Canyon for example. Also, Durmitor is also Ski Center with it's ski runs on the slopes of Savin Kuk. Runs started from 2200 m.



Pravemu Gorenjcu kot si ti ustrezajo gore visoke in impresivne kot so Julijci, hehehe... Vem jaz da te Prokletije vec vizuelno privlacijo ker si navajen na Julijjce kot svoj vizuelni standard. Prokletije so kar nekaj podobne Julijcem, vendar so travnati predeli na visjih visinah kot tam. Tukaj imas na vrhovih od 2500+m skalo in travo, kar se v Julijcih ne more zamisliti. Tam je v glavnem na teh visinah se samo apnenec, skala. V Prokletijah obstaja kar nekah jezer, no dalec od stevilke in lepote Durmitorskih jezer.



Cisto planinsko gledano, Prokletije so bolj impresivne s svojimi visinskimi kotrasti dolina/vrhovi. Zabljak mesto na Durmitoru je na 1456 m, dolina Grbaja pod Karanfili pa na okoli 1100 m, kar je minimum 350 m dodatne visinske razlike dolina/vrhovi in to se vizuelno opazi. Zato so Julijci tako impresivni ker je Aljazev dom na okoli 1000+m visini in Triglav zato tako dominira. Da je Triglav na Durmitoru ne bi bilo tako impresivnega kontrasta, bil bi skoraj 400-500 m vizuelno manjsi.



Ker so juzneje od Julijcev, v Prokletijah in Durmitoru se cuti tudi klimatskih vpliv zracnih mas katere pridejo z Jadrana/Mediterana in mogoce je vreme malo bolj stabilno kot na severu v Julijcih.



Julijci dalec prednjacijo nad Durmitorom in Prokletijah kar se tice planinskih domov, kot stevilno, tako tudi z pogoji v njih.



Vse je stvar osebnega ukusa, kar clovec dejansko zeli in hoce, kar ima rad. Za tebe bi Prokletije bile mogoce bolj impresivne vizuelno gledano kar se tice visine skal, vendar sem globoko preprican da bi tudi Durmitor na tebe naredil kar globok vtis zaradi svoje lepote, raznovrstnosti in kompletnosti, ker ti ponuja toliko tega, da je par let malo da vse to dobro izgustiras. Eno dolina Skrckih jezer s svojima dvema jezerima npr. ni mogoce najti v Prokletijah.



Ker je Crna Gora relativno mala dezela ti svetujem da eno leto naredis crnogorsko planinsko turnejo, hehehe..., v kateri bi obiskal Durmitor, Prokletije in Komove. Nato bos tocno vedel kar ti najvec ustreza, gledano v celini. Slike se eno, LIVE dozivetje cisto nekaj drugega, to ze sam kar dobro ves. No, tudi slike ti lahko kar dosti tega povejo. Mangart je Mangart, zlasti gledano z Visoke Ponce, hahaha...



Poslji mi to sliko ce jo imas, v originalni/maksimalni rezoluciji ker bi si jo rad naredil na foto papiru. Tudi tisto Triglavske severne stene slikano iz Vrat. Hvala ti vnaprej!



Torej, Dobrodosel!



Uzivaj,

Vlado



P.S. +381 89 361 728 - gospodja Rada

+381 89 361 272 - gospodja Vila



To so ti dve telefonske stevilke dveh gospeh pri katerih jaz bivam ko sem na Durmitoru. Pogoji se odlicni, novi apartmani (zlasti pri gospi Radi katera ima dve velike hise) kot tudi sobe z uporabo kuhinje (stedilnika in hladilnika) in kopalnice. Cena je 7 eurov po osebi/po postelji dnevno pri prvi gospi Radi, in 6 eurov dnevno po osebi pri drugi gospi Vili. Samo ih poklici in reci da te je Vlado iz Beograda preporocil ker si njegov prijatelj. Na Zabljaku imas od lani moderen supermarket podoben Merkatorju na Bohinju. Vseeno, preden se odlocil priti sem, javi mi pa bom videl kar se da storiti zate vezano za informacije in bivanje.

Vid Pogachnik

Vid Pogachnik - Dec 17, 2005 9:15 am - Voted 10/10

Untitled Comment

Dragi Vlado!

Hvala lepa za vse te informacije! Zelo rad bi prisel na Durmitor in v Prokletije, ker pa nikoli ne planiram izletov prevec vnaprej, je tezko reci, kdaj bom kam sel. Vseeno je cudovit obcutek, da imas po svetu prijatelje, ki jih lahko vprasas za nasvet. Seveda pa bi mi bilo najdrazje, ce bi se lahko kje v gorah midva srecala. Lepo se imej!



Tvoj Vid

vvujisic

vvujisic - Dec 18, 2005 1:46 am - Hasn't voted

Untitled Comment

Ni problema. Srbi sicer lepo recejo "Kad god dosao - dobrodosao!" hehehe...



Kot si pred dnevi povedal - "ne treba mnogo zuriti", strinjam se s teboj. Cas je pred nami, srecala se bova v Julijcih ali pa v Crni Gori, mogoce tudi kje drugje. Je pa dejansko res da je lepo vedeti da imas prijatelje povsod po svetu kateri ti ponujajo prijateljske nasvete in svojo dobro voljo. To je ena od najvecjih vrednot zivljenja! Poleg ljubezni/druzine, zdravja, znanja/modrosti in duhovnosti seveda!



Tudi ti bodi prisrcno pozdravljen!



Tvoj Vlado

kamil

kamil - Jan 1, 2006 8:01 pm - Voted 10/10

Untitled Comment

Kamo srece da isto malo razumijem slovenacki, ne samo srpski i hrvatski :)

Jos da ne zaboravimo da Prokletije su zapadnii istocni i razlika medu njima je velika... Kad bih usporedio s ovim sto znam, zapadni Prokletije su malo kao nase Vysoke Tatry (samo vapencove umesto granita), istocni Prokletije (Deravica) kao slovenske Zapadne Tatry, a Durmitor kao nase poljske vapencove Zapadne Tatry... Julijske Alpi to je drugi stvar, razlike visine i kolicina skal su izvrstni! Steta da samo jednom sam bio, al' cu se vratiti.



Mozda se svi nekad sretnem u planinu, puno srece u Novu Godinu, prijateli!

vvujisic

vvujisic - Dec 18, 2005 1:55 am - Hasn't voted

Untitled Comment

Hvala Rade, Avetinjo!

2skinners - Dec 18, 2005 3:21 am - Voted 10/10

Untitled Comment

Great page!! Great photos!!

vvujisic

vvujisic - Dec 18, 2005 6:39 pm - Hasn't voted

Untitled Comment

Hvala Rade, Avetinjo jedna! hehe...

alex_vega

alex_vega - Dec 19, 2005 9:43 am - Voted 10/10

Untitled Comment

Bravo Vlado! Exellet page like always :-) A lot of nice informations and pictures!



For me five stars for you!



Lep pozdrav v Beograd

vvujisic

vvujisic - Dec 19, 2005 10:41 am - Hasn't voted

Untitled Comment

Hvala ti Ales! Vedno se veselim ko vidim tvoje ime. Dobrodosel pogledat tudi stran Kolata - Kolac!



Drzi se!

Vlado

Viewing: 21-36 of 36
12
Return to 'Rosni Vrh (Maja Rosit)' main page