Problems uploading photos

Suggestions and comments about SummitPost's features, policies, and procedures. Post bugs here.
User Avatar
Nanuls

 
Posts: 724
Joined: Tue Apr 24, 2007 1:20 pm
Thanked: 8 times in 6 posts

Problems uploading photos

by Nanuls » Wed Mar 10, 2010 8:37 pm

Hello Elves

I don't seem to be able to upload any photos. When I try I just get the following message and an empty photo page:

insert_column_data() failed: DB Error: no database selected


see here:

http://www.summitpost.org/image/603343/ ... falls.html

Anyone else have this problem?

Cheers
Dan

User Avatar
Nanuls

 
Posts: 724
Joined: Tue Apr 24, 2007 1:20 pm
Thanked: 8 times in 6 posts

by Nanuls » Wed Mar 10, 2010 10:25 pm

squishy wrote:remember to always clear your cookies and cache with browser issues...


Nope, tried that and I'm still getting the same thing. Any other ideas?

User Avatar
mrh

 
Posts: 2064
Joined: Fri Sep 10, 2004 2:31 pm
Thanked: 504 times in 296 posts

by mrh » Wed Mar 10, 2010 11:52 pm

I'm having the same problem with the same message. I'm in the middle of submitting a page and if I continue to have the problem, I'll have to delete it and try another day. :(

User Avatar
rdmc

 
Posts: 1
Joined: Fri Feb 02, 2007 2:21 am
Thanked: 0 time in 0 post

Same problem

by rdmc » Thu Mar 11, 2010 12:39 am

I'm also having the same problem and same message....
.... I'll try again later.

User Avatar
Bob Burd
Forum Moderator
 
Posts: 4237
Joined: Sun Jul 22, 2001 10:42 pm
Thanked: 544 times in 286 posts

by Bob Burd » Thu Mar 11, 2010 3:18 pm

I just sent a note to Matt. Hopefully he can address it quickly.

User Avatar
Deltaoperator17

 
Posts: 366
Joined: Mon Jan 28, 2008 7:23 am
Thanked: 19 times in 14 posts

by Deltaoperator17 » Thu Mar 11, 2010 4:39 pm

Problems last night and this morning.

User Avatar
Lodewijk

 
Posts: 91
Joined: Tue Aug 30, 2005 8:36 am
Thanked: 12 times in 8 posts

by Lodewijk » Thu Mar 11, 2010 4:44 pm

I am having the exact same problem!
I tried to upload this morning and again a few minutes ago, but still the same error (like Nanuls mentioned.)
The photos are regular .jpg 's and uploaded fine until yesterday so there must be something wrong?

User Avatar
nartreb

 
Posts: 2200
Joined: Sat Apr 03, 2004 10:45 pm
Thanked: 173 times in 145 posts

by nartreb » Thu Mar 11, 2010 7:21 pm

This may or may not be the same problem:

last night I uploaded a photo (via Add Image - Create New link from left margin of someone else's album). After completely filling in the Add Image Form and clicking submit, there was a long delay. DNS found Summitpost, and the browser (very old version of Firefox) status bar said something to the effect of "uploading data to www.summitpost.org" for a while, which is normal since I was uploading an 8MP photo over a not-always-great wireless network to a not-blazing-fast cable modem. I stopped paying attention, but a few minutes later a window had appeared that had the Summitpost header up to the blue bar, but was otherwise blank except for the text of an error message (something like "database error: object not found", but I don't remember clearly). [Edit: After reading the top of this thread I think it may in fact have been "no database selected". Keep that in mind if you're ever on a jury.] I hit the Back button, clicked Submit again, and it worked fine (after a similar delay). Later I discovered I'd created two Image pages, but on one of them the image was not visible (medium size thumbnail did not exist -- I didn't try clicking through to see if the original full-size image existed). I deleted that page.
Last edited by nartreb on Thu Mar 11, 2010 7:27 pm, edited 1 time in total.

User Avatar
Nanuls

 
Posts: 724
Joined: Tue Apr 24, 2007 1:20 pm
Thanked: 8 times in 6 posts

by Nanuls » Thu Mar 11, 2010 7:23 pm

Montana Matt wrote:Ok, I just uploaded another photo without incident. Can you guys give me more information about how the problem arises?

Are you attaching a photo to another object or just uploading a standalone photo?

What browser are you using?

At what point do you receive the error (immediately after hitting the "Submit Object" button or as it tries to transition to the next page)?


Thanks for your help Matt.

I've been trying to upload the photos to an album and the error occurs as it tries to transition to the next page. I've been using IE8.

User Avatar
Nanuls

 
Posts: 724
Joined: Tue Apr 24, 2007 1:20 pm
Thanked: 8 times in 6 posts

by Nanuls » Thu Mar 11, 2010 7:34 pm

Just tried it with Firefox 3.6, which didn't work either.

User Avatar
mrh

 
Posts: 2064
Joined: Fri Sep 10, 2004 2:31 pm
Thanked: 504 times in 296 posts

by mrh » Thu Mar 11, 2010 9:59 pm

I'm still having the same trouble today. I created a mountain page and selected Add Image from the left menu followed by Create New. Both last night and today, the first photo loads OK, but I can't get a second one no matter how many times I try. The error message is the same one listed at the start of this thread. One slightly different thing though is that today I'm referred back to the Create a Page screen and I don't think I was last night. I'm on IE.
Last edited by mrh on Thu Mar 11, 2010 10:02 pm, edited 2 times in total.

User Avatar
mrh

 
Posts: 2064
Joined: Fri Sep 10, 2004 2:31 pm
Thanked: 504 times in 296 posts

by mrh » Sat Mar 13, 2010 12:52 am

This morning and afternoon I find nothing has changed. Still can't submit my latest mountain page. However; I did start a new album and submitted several photos successfully. Figured things were fixed and attempted the mountain page again, but no dice. :(

Actually, to clarify, I can submit the mountain page, I just can't attach photos to it.

User Avatar
Noondueler

 
Posts: 220
Joined: Tue Aug 21, 2007 6:55 am
Thanked: 71 times in 28 posts

by Noondueler » Sat Mar 13, 2010 4:04 am

Same problem here on loading pics for an M&R. Reduce the pic size, re-submit, sit there a few seconds and AAWWHH!!, not again! It's a disappointing crap shoot every other time! I don't get the red x of death, I get: insert_column_ data failed: DB Error: no database selected

Next

Return to Site Feedback

 


  • Related topics
    Replies
    Views
    Last post

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests